Electronic Faults

ICE, Equipment, Options

Re: Electronic Faults

Postby DaveBerlin » Wed Jan 04, 2017 6:55 am

Gel, I must admit I did not ask I was just happy to get a new one. Perhaps this helps - Dave ;)
IMG_1753.PNG
2014 1.2l DIG-T QQ Tekna QAB Pearl White (M)-delivered on 08.14./Premium Pack Chrome /Style Pack Chrome/Cross Over Pack Front & Rear in Pearlescent White/Auto-Fold Mirrors Chromed/Shark Fin Antenna/Bonnet Struts/Innen LED's/White Chrome Side Mouldings
DaveBerlin
 
Posts: 2965
Joined: Wed Mar 19, 2014 12:39 pm
Location: Lichtenrade, Berlin, Germany


Re: Electronic Faults

Postby Hound » Wed Jan 04, 2017 5:21 pm

Gel, in case there's a morsel of useful info on it, these are the RAC's test results when they confirmed my battery was a dud and replaced it a few weeks ago.
RAC02.jpg
Image
2015 1.6dCi 130 Xtronic N-tec+ in Gun Metallic
Q-Day was Thursday 23-07-15 :)
User avatar
Hound
 
Posts: 689
Joined: Tue May 19, 2015 12:37 am
Location: Hope Mountain, North Wales


Re: Electronic Faults

Postby Gel » Wed Jan 04, 2017 5:23 pm

Thanks :)
J11-14 1.5dci Ink Blue Tekna; Chrome Pack, Bonnet Struts, Mud Flaps, Blue Alloygators, Door & Tailgate Sill guards/Decent horns/ Autoglym Lifeshine /Scratch + Dent & GAP Insurance.
User avatar
Gel
 
Posts: 1800
Joined: Thu May 22, 2014 12:02 pm
Location: Thames Valley UK


Re: Electronic Faults

Postby gvmdaddy » Wed Jan 04, 2017 7:26 pm

DaveBerlin, apologies for not commenting sooner.
Over the last 2 weeks I've encountered the warning light saying that the forward collision system is inoperative, parking sensors going off both front and rear when nothing was there, and the Connect system has switched off momentarily before rebooting itself.
The parking sensors and Connect unit righted themselves and the forward collision system would only reset by switching off the ignition and restarting. Each fault has now occurred 3 times over a 2 week period.
The stop/start system has also worked less than usual. The car starts up first time with no hesitation. The fuel economy has dipped slightly.
The temperatures have been between 0*C and 5*C when the faults have appeared.
I'm just going to keep an eye on things for the time being, just to see if it is either weather or temperature related. Having said that, it didn't show these problems last year in similar conditions!
gvmdaddy
 
Posts: 1364
Joined: Thu Jun 19, 2014 11:28 pm


Re: Electronic Faults

Postby DaveBerlin » Thu Jan 05, 2017 7:29 am

gvmdaddy, no problem I just thought I would ask here before approaching our Dealer - just more Facts up front.
You do seem to be going through the same problems as me they come and go but as of yet more frequently recently. We are down around the -2* to +3*C at present. As I mentioned to Gel document the faults and make pics for the Dealer, then there is no get out and then also you have the facts "If" you ever have to approach NCS in the U.K. We now have light snow so I will be monitoring what happens, hope you get it sorted out - Dave :)
2014 1.2l DIG-T QQ Tekna QAB Pearl White (M)-delivered on 08.14./Premium Pack Chrome /Style Pack Chrome/Cross Over Pack Front & Rear in Pearlescent White/Auto-Fold Mirrors Chromed/Shark Fin Antenna/Bonnet Struts/Innen LED's/White Chrome Side Mouldings
DaveBerlin
 
Posts: 2965
Joined: Wed Mar 19, 2014 12:39 pm
Location: Lichtenrade, Berlin, Germany


Re: Electronic Faults

Postby DaveBerlin » Thu Jan 05, 2017 7:47 am

gvmdaddy, I have just seen our Weather news and remembered a point. Regarding the Parking Sensors with frost these went to a permanently "On" situation and I just rubbed my warm finger over them and they functioned OK. In the next few days a Cold Front is coming here predicted to be down to -10*C and in the south of Germany down to -17*C, so I need to keep an eye on things and wrap things up - Dave :D
2014 1.2l DIG-T QQ Tekna QAB Pearl White (M)-delivered on 08.14./Premium Pack Chrome /Style Pack Chrome/Cross Over Pack Front & Rear in Pearlescent White/Auto-Fold Mirrors Chromed/Shark Fin Antenna/Bonnet Struts/Innen LED's/White Chrome Side Mouldings
DaveBerlin
 
Posts: 2965
Joined: Wed Mar 19, 2014 12:39 pm
Location: Lichtenrade, Berlin, Germany


Re: Electronic Faults

Postby Gel » Thu Jan 05, 2017 11:06 am

Just back from dealers re my Stop/Start error message, and they just say battery needs charging which they offered, was at showing 80%.
This on a cold morning (0-2degC), and after an 8 mile trip.
Confirmed that they'd seen faulty batteries but mine tested OK.

I'll remedy with a run, and occasional battery charge in current low ambient temperatures.
:shock:
J11-14 1.5dci Ink Blue Tekna; Chrome Pack, Bonnet Struts, Mud Flaps, Blue Alloygators, Door & Tailgate Sill guards/Decent horns/ Autoglym Lifeshine /Scratch + Dent & GAP Insurance.
User avatar
Gel
 
Posts: 1800
Joined: Thu May 22, 2014 12:02 pm
Location: Thames Valley UK


Previous

Return to Electronic systems

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Nissan QashQai Forums

Our Nissan QashQai Forums are free to join and open to all. Contact Us.

Copyright 2015. Not associated with Nissan.