Electronic Faults

ICE, Equipment, Options
DaveBerlin
Posts: 3168
Joined: Wed Mar 19, 2014 12:39 pm
Location: Berlin, Germany

Re: Electronic Faults

Post by DaveBerlin » Wed Jan 04, 2017 6:55 am

Gel, I must admit I did not ask I was just happy to get a new one. Perhaps this helps - Dave ;)

IMG_1753.PNG

2014/08 1.2l DIG-T QQ Tekna QAB Pearl White (M)/Premium Pack Chrome /Style Pack Chrome/Cross Over Pack Front/Rear Pearl White/Auto-Fold Mirrors Chromed/Shark Fin Antenna/Bonnet Struts/LED's Innen,Footwell,No.Plate/White & Chrome Side Mouldings/Webasto


User avatar
Hound
Posts: 771
Joined: Tue May 19, 2015 12:37 am
Location: Hope Mountain, North Wales

Re: Electronic Faults

Post by Hound » Wed Jan 04, 2017 5:21 pm

Gel, in case there's a morsel of useful info on it, these are the RAC's test results when they confirmed my battery was a dud and replaced it a few weeks ago.

RAC02.jpg

Image
2015 1.6dCi 130 Xtronic N-tec+ in Gun Metallic
Q-Day was Thursday 23-07-15 :)


User avatar
Gel
Posts: 1912
Joined: Thu May 22, 2014 12:02 pm
Location: Thames Valley UK

Re: Electronic Faults

Post by Gel » Wed Jan 04, 2017 5:23 pm

Thanks :)
J11-14 1.5dci Ink Blue Tekna; Chrome Pack, Bonnet Struts, Mud Flaps, Blue Alloygators, Door & Tailgate Sill guards/Decent horns/ Autoglym Lifeshine /Scratch + Dent & GAP Insurance.


gvmdaddy
Posts: 1503
Joined: Thu Jun 19, 2014 11:28 pm

Re: Electronic Faults

Post by gvmdaddy » Wed Jan 04, 2017 7:26 pm

DaveBerlin, apologies for not commenting sooner.
Over the last 2 weeks I've encountered the warning light saying that the forward collision system is inoperative, parking sensors going off both front and rear when nothing was there, and the Connect system has switched off momentarily before rebooting itself.
The parking sensors and Connect unit righted themselves and the forward collision system would only reset by switching off the ignition and restarting. Each fault has now occurred 3 times over a 2 week period.
The stop/start system has also worked less than usual. The car starts up first time with no hesitation. The fuel economy has dipped slightly.
The temperatures have been between 0*C and 5*C when the faults have appeared.
I'm just going to keep an eye on things for the time being, just to see if it is either weather or temperature related. Having said that, it didn't show these problems last year in similar conditions!


DaveBerlin
Posts: 3168
Joined: Wed Mar 19, 2014 12:39 pm
Location: Berlin, Germany

Re: Electronic Faults

Post by DaveBerlin » Thu Jan 05, 2017 7:29 am

gvmdaddy, no problem I just thought I would ask here before approaching our Dealer - just more Facts up front.
You do seem to be going through the same problems as me they come and go but as of yet more frequently recently. We are down around the -2* to +3*C at present. As I mentioned to Gel document the faults and make pics for the Dealer, then there is no get out and then also you have the facts "If" you ever have to approach NCS in the U.K. We now have light snow so I will be monitoring what happens, hope you get it sorted out - Dave :)
2014/08 1.2l DIG-T QQ Tekna QAB Pearl White (M)/Premium Pack Chrome /Style Pack Chrome/Cross Over Pack Front/Rear Pearl White/Auto-Fold Mirrors Chromed/Shark Fin Antenna/Bonnet Struts/LED's Innen,Footwell,No.Plate/White & Chrome Side Mouldings/Webasto


DaveBerlin
Posts: 3168
Joined: Wed Mar 19, 2014 12:39 pm
Location: Berlin, Germany

Re: Electronic Faults

Post by DaveBerlin » Thu Jan 05, 2017 7:47 am

gvmdaddy, I have just seen our Weather news and remembered a point. Regarding the Parking Sensors with frost these went to a permanently "On" situation and I just rubbed my warm finger over them and they functioned OK. In the next few days a Cold Front is coming here predicted to be down to -10*C and in the south of Germany down to -17*C, so I need to keep an eye on things and wrap things up - Dave :D
2014/08 1.2l DIG-T QQ Tekna QAB Pearl White (M)/Premium Pack Chrome /Style Pack Chrome/Cross Over Pack Front/Rear Pearl White/Auto-Fold Mirrors Chromed/Shark Fin Antenna/Bonnet Struts/LED's Innen,Footwell,No.Plate/White & Chrome Side Mouldings/Webasto


User avatar
Gel
Posts: 1912
Joined: Thu May 22, 2014 12:02 pm
Location: Thames Valley UK

Re: Electronic Faults

Post by Gel » Thu Jan 05, 2017 11:06 am

Just back from dealers re my Stop/Start error message, and they just say battery needs charging which they offered, was at showing 80%.
This on a cold morning (0-2degC), and after an 8 mile trip.
Confirmed that they'd seen faulty batteries but mine tested OK.

I'll remedy with a run, and occasional battery charge in current low ambient temperatures.
:shock:
J11-14 1.5dci Ink Blue Tekna; Chrome Pack, Bonnet Struts, Mud Flaps, Blue Alloygators, Door & Tailgate Sill guards/Decent horns/ Autoglym Lifeshine /Scratch + Dent & GAP Insurance.


Bullyboy
Posts: 327
Joined: Thu Jan 21, 2016 5:04 pm
Location: North Kent

Re: Electronic Faults

Post by Bullyboy » Fri Mar 24, 2017 8:37 pm

I know intelligent key fault mentioned in this post chain. Got this twice tonight. Opened the car okay with the blipped then it said key not recognize. Held the key on the stop start button. Started. Then stopped down the road to drop my daughter off and whilst vehicle running said no key detected. Held it again on stop start and message went away.

Car is just over a year old with 3100 miles on it. Shall I presume a battery change in key fob required ? Can easily do it just to be safe but would invite comments please
All the best
Paul
16 plate Tekna 1.6 dig-t in Gunmetal with Panoramic Roof


DaveBerlin
Posts: 3168
Joined: Wed Mar 19, 2014 12:39 pm
Location: Berlin, Germany

Re: Electronic Faults

Post by DaveBerlin » Tue Apr 04, 2017 3:57 pm

Well the Problem is not solved !. Over the last couple of weeks this error has been showing up again on a weekly Basis (as original post 1st Pic), no Rear Cameras, No Radio, No Navi, etc but normally after stopping the Motor for around 5 mins it all functions as normal. But today it bucked the System and did not correct itself just got another message "System Checking the Installation". Drove to our Dealer and told them I am not a Happy Sailor so it is booked in for the 21st. I told them it needs correcting as I have only 6 months left on the Guarantee, but on checking (I have the paperwork) I was told I have a 1 year Guarantee Extension (4 years) so I calmed down - Dave :)

IMG_3491.JPG

2014/08 1.2l DIG-T QQ Tekna QAB Pearl White (M)/Premium Pack Chrome /Style Pack Chrome/Cross Over Pack Front/Rear Pearl White/Auto-Fold Mirrors Chromed/Shark Fin Antenna/Bonnet Struts/LED's Innen,Footwell,No.Plate/White & Chrome Side Mouldings/Webasto


User avatar
Gel
Posts: 1912
Joined: Thu May 22, 2014 12:02 pm
Location: Thames Valley UK

Re: Electronic Faults

Post by Gel » Tue Apr 04, 2017 4:04 pm

Dave, how did you qualify for a 1 year boost?
Mine in Friday for 4th set of roof rail end caps & replacement of 1 wheel showing worming
under lacquer.
J11-14 1.5dci Ink Blue Tekna; Chrome Pack, Bonnet Struts, Mud Flaps, Blue Alloygators, Door & Tailgate Sill guards/Decent horns/ Autoglym Lifeshine /Scratch + Dent & GAP Insurance.


Post Reply

Return to “Electronic systems”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests